Hoe breed is een Driewielfiets?

Regelmatig komen mensen in ons Advies- en Testcentrum van driewielfietsen in Putten (Midden Nederland) met de vraag: “hoe breed is een driewielfiets? Hoe breed is een driewieler voor volwassen? Past een driewielfiets in een schuur? Is mijn deur breed genoeg voor een driewieler, driewielfiets?  Past de driewielfiets in de schuur?

Wat is de breedte van een driewielfiets?

Antwoord: De driewielfietsen hebben een breedte van 75 centimeter. De toegestane breedte van een driewielfiets is 150 centimeter

Veel mensen zijn bang om te vallen op een gewone fiets, daarom is een fiets met twee wielen achter een uitkomst. De driewielfiets om weer zelfstandig op pad te kunnen gaan.

Onze adviseur Martijn Grift geeft hieronder een aantal handige tips!

Tips voor aanschaffen van driewielfiets

Reuma is een aandoening van uw orgaansysteem waardoor u zich kunt voortbewegen. Er zijn vele soorten reuma, meer dan 2 miljoen mensen in Nederland hebben een vorm van reuma met verschillende klachten, zoals pijn, stijfheid, vermoeidheid. De mensen vormen zijn goed te behandelen maar nog niet te genezen.

Met reuma kan u blijven bewegen door middel van een aangepaste fiets of driewielfiets.

Houdt rekening met de volgende punten als u wilt gaan bewegen op een driewielfiets of sporten met uw reumatische aandoening:

 • Pas bepaalde oefeningen of sporten aan naar uw lichaam

 • Kijk of u uw medicijnen af kan stemmen op uw bewegingsactiviteit in overleg met dokter.

 • Pas het soort materiaal waarmee u beweegt aan, kies bijvoorbeeld in plaats van een reguliere (tweewiel)fiets voor een driewielfiets.

 • Overleg met de huisarts of specialist in het ziekenhuis.

Tips voor aanschaffen van driewielfiets

Waar gaat u de driewielfiets stallen en hoeveel ruimte heeft u

Driewielfietsen kunnen in de regel door elke normale deur. Toch laat de praktijk vaak zien dat bepaalde deuren net iets smaller zijn dan het gemiddelde. Andersom kan het ook voorkomen dat een driewielfiets een afwijkende maat heeft. Daarom is het heel verstandig om thuis eerst goed op te meten hoeveel ruimte u tot uw beschikking hebt. Is de stalling groot genoeg?

 1. Wat is je budget voor het kopen van een driewielfiets?

Een driewielfiets is een investering in u bewegingsvrijheid, mobliteit en gezondheid. Natuurlijk kost dat geld. Gelukkig is er voor elke portemonnee een passend model driewielfiets beschikbaar. Als u van tevoren weet hoeveel geld u wilt en kan besteden, kunt u gerichter op zoek gaan naar een driewielfiets die bij u past. Mensen geven vaak veel geld uit aan vakanties, dit geld is met een week verdampt, een driewielfiets is een investering waar u blijvend gebruik van kan maken. En let op, ze houden ook nog een mooie restwaarde.

 1. Elektrische trapondersteuning of niet?

Vraag u zelf elke keer af, wat is het doel van mijn driewielfiets, wat wil ik bereiken met een driewielfiets. Lange afstanden, korte afstanden fietsen met een driewielfiets, boodschappen doen met een driewielfiets, fietsen in het bos met een driewielfiets.

Daarom is advies en begeleiding in ons testcentrum erg belangrijk voor de juiste keuze van de driewielfiets.

 1. Leren fietsen op een driewielfiets

Vaak denken mensen dat ze gemakkelijk met een driewielfiets op pad kunnen, omdat ze goed kunnen fietsen op een reguliere tweewieler. Dit kan in het begin tegenvallen. U moet wennen aan het gevoel dat u niet om kunt vallen. U hoeft niet meer bang te zijn om te vallen op een fiets. Ook moet u leren vertrouwen op de driewieler en dat heeft best even tijd nodig. Laat u dus niet afschrikken als het niet meteen lukt, dat is heel normaal! Wij helpen u in het proces, samen gaan wij oefenen tot we allebei tevreden zijn.

 1. Ga voor een bezoek bij een driewielfietsspecialist

U wilt zo lang mogelijk van uw driewielfiets blijven genieten. Daarom doet u er goed aan om uw fiets aan te schaffen bij een gespecialiseerde partij. Bij ons advies en testcentrum van driewielfietskopen.nl (onderdeel van Thuismobiel.nl) kunt u terecht voor persoonlijk advies omtrent driewielfietsen en kunt u verschillende modellen en merken rustig uitproberen.

Neem vrijblijvend contact met ons op en we kijken samen wat we voor u kunnen betekenen.

 • Nederlands fabrikant fietsen van Huka, driewielfietsen

 • Dealer en servicepartner van Huka, Van Raam en Nijland aangepaste fietsen.

 • Volledige fabrieksgarantie.

 • Bezorging en passing aan huis

 • Inruil voor oude fiets mogelijk

 • Wilt u het liefste s’avonds fietsen uitproberen, geen probleem!

 • Werkplaats en serviceafdeling

De voordelen van een Driewielfiets:

 • Makkelijk én comfortabel fietsen

 • Ontlasting van heup- en knieën

 • Steun in de rug

 • Eenvoudig opstappen

 • Stabiliteit

 • Veilig gevoel

Waarom kiezen voor een fiets van driewielfietskopen.nl

 • Nederlands fabrikant fietsen van Huka, driewielfietsen

 • Dealer en servicepartner van Huka, Van Raam en Nijland aangepaste fietsen

 • Volledige fabrieksgarantie

 • Bezorging en passing aan huis

 • Inruil voor oude fiets mogelijk

 • Wilt u het liefste s’avonds fietsen uitproberen, geen probleem!

Bewegen is ons Motto

Driewielfietskopen.nl is dé specialist in driewielfietsen en duofietsen in Midden Nederland. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in de verkoop van verschillende modellen driewielfietsen. Lees de ervaringen van onze klanten.

In ons Advies- en Testcentrum kunnen mensen verschillende driewielfietsen van de merken Huka en van Raam (en andere merken) uitproberen. Denk hierbij aan de stoere Huka Cortes en de prachtige stabiele design driewielfiets Huka Vasco

Mensen uit de hele regio en daarbuiten komen naar ons Test- en Adviescentrum in Putten om verschillende driewielfietsen uit te proberen. 

Maak vrijblijvend een afspraak voor een 1-op-1 sessie voor een optimale ervaring in ons Test- en Adviescentrum.

Bent u op zoek naar een driewielfiets, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Mensen uit Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet Barneveld, Ede, Nijkerk, Voorthuizen, Epe, Uddel, Utrecht, Amersfoort, Baarn, Bilthoven, Blaricum, Bunschoten-Spakenburg, Zeewolde, Almere, De Bilt, Eembrugge, Eemdijk, Eemnes, Hilversum, Hoogland, Huizen, Lage Vuursche, Laren (NH), Leusden, Naarden, Soest, Bilthoven, Soesterberg, Renswoude, Scherpenzeel, Amerongen, Wageningen, Bennekom, Oosterbeek, Arnhem, Renkum, Veenendaal en Zeist en omgeving komen naar ons testcentrum

“Ons doel is om mensen Thuis Mobiel te laten blijven”

Contact

Bezoekadres:
Ons Test- en Adviescentrum
Hoge Eng West 28 , 3882 TR Putten

Maak een afspraak voor 1-op-1 advies

Direct contact met onze adviseur?
Bel: 06-39476531


© 2020 Driewielfietskopen.nl, All Rights Reserved

Chat openen
Kan ik u ergens mee helpen?
Goedendag!
Waar kan ik u mee helpen? Laat hier uw bericht achter.