Skip to main content

Breedte driewielfiets driewieler volwassenen

Regelmatig komen mensen in ons advies en testcentrum van driewielfietsen in Putten (Midden Nederland) met de vraag: “WAT IS DE BREEDTE VAN EEN DRIEWIELFIETS? Hoe breed is een driewieler voor volwassen? Past een driewielfiets in een schuur? Is mijn deur breed genoeg voor een driewieler, driewielfiets?  Past de driewielfiets in de schuur?

Breedte van een driewielfiets? 70 tot 75 cm breed

Wat is de breedte van een driewielfiets?

Antwoord: De driewielfietsen hebben een breedte van 70 tot 75 centimeter. De toegestane breedte van een driewielfiets is 150 centimeter

“Veel mensen zijn bang om te vallen op een gewone fiets, daarom is een fiets met twee wielen achter een uitkomst. De driewielfiets om weer zelfstandig op pad te kunnen gaan.

Tips voor aanschaffen van driewielfiets

1. Waar gaat u de driewielfiets stallen en hoeveel ruimte heeft u?

Driewielers kunnen in de regel door elke normale deur. Toch laat de praktijk vaak zien dat bepaalde deuren net iets smaller zijn dan het gemiddelde. Andersom kan het ook voorkomen dat een driewielfiets een afwijkende maat heeft. Daarom is het heel verstandig om thuis eerst goed op te meten hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Is de stalling groot genoeg?

2. Wat is je budget voor het kopen van een driewielfiets?

Een driewielfiets is een investering in je bewegingsvrijheid, mobliteit en gezondheid. Natuurlijk kost dat geld. Gelukkig is er voor elke portemonnee een passend model driewielfiets beschikbaar. Als je van tevoren weet hoeveel geld je wilt besteden, kun je gerichter op zoek gaan naar een driewielfiets die bij je past. Mensen geven vaak veel geld uit aan vakanties, dit geld is met een week verdampt, een driewielfiets is een investering waar u blijvend gebruik van kan maken. En let op, ze houden ook nog een mooie restwaarde.

3. Elektrische trapondersteuning of niet?

Vraag u zelf elke keer af, wat is het doel van mijn driewielfiets, wat wil ik bereiken met een driewielfiets. Lange afstanden, korte afstanden fietsen met een driewielfiets, boodschappen doen met een driewielfiets, fietsen in het bos met een driewielfiets.

Daarom is advies en begeleiding in ons testcentrum erg belangrijk voor de juiste keuze van de driewielfiets.

4. Leren fietsen op een driewielfiets

Vaak denken mensen dat ze gemakkelijk met een driewielfiets op pad kunnen, omdat ze goed kunnen fietsen op een reguliere tweewieler. Dit kan in het begin tegenvallen. Je moet wennen aan het gevoel dat je niet om kunt vallen. Je hoeft niet meer bang te zijn om te vallen op een fiets. Ook moet je leren vertrouwen op de driewieler en dat heeft best even tijd nodig. Laat je dus niet afschrikken als het niet meteen lukt, dat is heel normaal! Wij helpen u in het proces, samen gaan wij oefenen tot we allebei tevreden zijn.

5. Ga voor een GOED ADVIES op bezoek bij een driewielfietsspecialist

Je wilt zo lang mogelijk van je driewielfiets blijven genieten. Daarom doe je er goed aan om je fiets aan te schaffen bij een gespecialiseerde partij. Bij ons advies en testcentrum van driewielfietskopen.nl (onderdeel van Thuismobiel.nl) kun je terecht voor persoonlijk advies omtrent driewielfietsen en kun je verschillende modellen en merken rustig uitproberen.

Neem vrijblijvend contact met ons op en we kijken samen wat we voor je kunnen betekenen.

Chat openen
Kan ik u ergens mee helpen?
Goedendag!
Waar kan ik u mee helpen? Laat hier uw bericht achter.