Skip to main content

Versleten heup en blijven fietsen

Wanneer er sprake is van artrose in de heup (versleten heup) is het kraakbeen dat tussen het dijbeen en de kom van het bekken zit versleten of zelfs verdwenen. Fietsen kan helpen om de progressie van heupartrose af te remmen. Lees hier meer over fietsen met heupartrose en het gebruik van aangepaste driewielfietsfiet met artrose in de heup.

Wanneer de afname in kraakbeenkwaliteit ernstige vormen aanneemt, kunnen de gewrichten niet meer soepel langs elkaar heen glijden. Hierdoor kan pijn en stijfheid ontstaan (bron: OCON). Door te bewegen kunnen de klachten verminderen. Dit komt omdat het kraakbeen soepel wordt gehouden door het bewegen. Fietsen is een uitstekende manier om de progressie van artrose af te remmen. Ook versterk en verbeter je met fietsen je spieren, pezen en je conditie.

De manier van bewegen is voor elk persoon met artrose anders, houdt rekening met je aandoening en respecteer je eigen grenzen. Het is vooral belangrijk om in beweging te blijven zonder de heup te overbelasten. Bewegen is belangrijk, maar je eigen grenzen kennen ook. Het is verstandig om altijd te overleggen met je fysiotherapeut of arts over fietsen en artrose in de heup. (bron: van Raam aangepaste fietsen)

Advies en testcentrum voor driewielfietsen van verschillende Nederlandse merken, zoals van Raam, Huka en Nijland driewielfietsen. https://driewielfietskopen.nl/elektrische-driewielfietsen/

Chat openen
Kan ik u ergens mee helpen?
Goedendag!
Waar kan ik u mee helpen? Laat hier uw bericht achter.